Mapa stránok Dnes je streda , 23. október 2019, meniny má Alojzia , zajtra Kvetoslava
Počasie
Správy SME
Napätá atmosféra a emócie. Vláda nezverejní záznam, ako sa SDKÚ zastala Bubeníkovej
Zasadnutia vlády sú neverejné.
Penta zjednocovateľka
Chceli ste politikov, ktorí sa vedia dohodnúť? Chceli! Dal vám Haščák presne takých? Dal! Tak čo furt pindáte?!
Dobré ráno: Koho a prečo si Trnka tajne nahrával na prokuratúre?
Informáciu potvrdil aj Daniel Lipšic.

Faktúry

ČísloRokKópia
012012Stiahnuť
012013Stiahnuť
012014Stiahnuť
012015Stiahnuť
1.1.-30.11.20162016Stiahnuť
1.12.-31.12.20162016Stiahnuť
01.01.2017 - 31.12.20172017Stiahnuť
01.01.2018 - 30.06.20182018Stiahnuť
01.07.2018 - 31.12.20182018Stiahnuť
Zoznam došlých faktúr za 1.kvartál r.20192019Stiahnuť
12
Kalendár
sepoktóber 2019nov
poutstštpisone
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
Správy Új szó
Híd: az MKP történelmi lehetőséget szalasztott el
Híd: az MKP történelmi lehetőséget szalasztott el Hegedűs Norbert 2019. 10. 23., sze - 09:10
Bugár Béla
Friss ikon
Off
Törzs

"A Magyar Közösség Pártja Országos Elnöksége történelmi lehetőséget szalasztott el azzal, hogy elvetette a három párt delegációja által megfogalmazott közös javaslatot

Az abban megfogalmazott irányelvek egy közös választási lista létrehozásának szilárd alapját biztosították (volna ).

Most, amikor a szlovákiai magyarságot megszólítani kívánó szubjektumok osztódással szaporodnak, felkínáltuk a legésszerűbb és leghatékonyabb megoldást, és ami a legfontosabb, a formálódó egységből, illetve az erről szóló tárgyalásokból senkit sem kívántunk kizárni.

A közösségi érdek nem bukhat el sem egyéni ambíciók, sem egy átláthatatlan finanszírozású újonnan alakult mozgalom miatt."

áll a Híd közleményében.

Bugár Béla

A Híd elnöksége igent mondott az MKP-val közös választási pártra

Pozsony |

A Híd elnöksége ma este elfogadta, hogy közös választási pártban induljon az MKP-val.

Bevezető

A Híd szerint az MKP történelmi lehetőséget szalasztott el azzal, hogy elutasította a közös választási párt listáján való szereplést.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt
Komment kikapcsolva
Bekapcsolva
Bevezető mint galéria
Ki
Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE
A Híd rábólintott a választási pártra, az MKP nem
A Híd rábólintott a választási pártra, az MKP nem Hegedűs Norbert 2019. 10. 23., sze - 08:13
bugár menyhárt
Friss ikon
Off
Törzs

A párt neve a Régiók Pártja Híd MKP lett volna.

Menyhárték döntése kedd éjjel 23 óra után szivárgott ki - írja a Paraméter.

Míg a Híd elnöksége rábólintott az együttműködésre, addig az MKP testülete azt elutasította. 

Őry Péter a Pátria Rádió reggeli műsorában részben azzal indokolta a megváltozott döntést, hogy az MKP OT óta a párt belső struktúráiból számos olyan visszajelzés érkezett, hogy sokak számára nem elfogadható a csak MKP-Híd alapú összefogás, így továbbra is az ötpárti egyeztetès a megfelelő út. Az MKP valószínűleg újabb egyeztetésre hívja az összes többi pártot az elkövetkező napokban.

Összefogás vs Híd

Nekünk Mohács kell

A Híd és az MKP kiegyezéséről szóló híreket olvasva már-már feléledt a remény, hogy nincs még veszve a magyar parlamenti képviselet, de úgy tűnik, nem mindenki örül az események alakulásának.

Bevezető

Az MKP elutasította, hogy a 2020-as választásokan egy közös választási pártban induljanak a Híddal, melyet az MKDSZ-ből hoznak létre.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt
Komment kikapcsolva
Bekapcsolva
Bevezető mint galéria
Ki
Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE
Újabb bírók Kočner mobiljában
Újabb bírók Kočner mobiljában Szalay Hajnalka 2019. 10. 22., k - 18:20
Marian K. vigyora
Friss ikon
Off
Törzs

Az Országos Bírói Tanács elnöke, Lenka Praženková, valamint Marcela Kosová, a tanács tagja 2017 decemberében részt vettek az Ikrényi&Rehák ügyvédi iroda által szervezett disznótoron, amelyen Marián Kočner vállalkozó is megjelent. Bár mindkét bíró azt állítja, elmentek, miután Kočner megjelent, most mégis abból a bizottságból, amely a bíróktól lefoglalt telefonok ügyét hivatott vizsgálni. 

Kočner mindenhol

A Denník N birtokában lévő kommunikációkból kitűnik, hogy Kočner több mint hatezer üzenetet váltott a Pozsonyi I Járási Bíróság bírójával, Vladimír Sklenkóval, akinek augusztusban szintén lefoglalták a mobilját. A portál információi szerint Kočner Sklenkóval és Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkárral hasonló intenzitással kommunikált. Az üzenetek alapján kiderül, hogy a bíró azonnal Kočner rendelkezésére állt, ha a vállalkozónak szüksége volt valamire, még a saját munkája rovására is. A kommunikáció alapján arra is lehet következtetni, hogy Sklenko mindezért pénzt is kapott. „Mikor veszed fel a karácsonyit?” – kérdezte Kočner. „Jövő héten, ha itt vagy” – válaszolt Sklenko. „Persze, ahogy akarod” – írta Kočner. 

„A sajtóban megjelent információk nem fegyelmi vétségről szólnak, hanem alapos a gyanúja annak, hogy az érintett bírók bűncselekményt követtek el” – nyilatkozta lapunknak Gál Gábor (Híd) igazságügyi miniszter. Hozzátette, egyelőre nem indítanak ellenük fegyelmi eljárást, mert akkor nem lehetne büntetőeljárás keretében elítélni őket. Gál azonban arról is beszélt, vizsgálják a nyilvánosságra került információkat, hogy azok alapján az esetleges büntetőeljárástól függetlenül indíthatnak-e fegyelmi eljárást.

Kérik a távozását

Sklenko és Kočner üzeneteiben többször is említik Jarmila Urbancovát, a Legfelsőbb Bíróság alelnökét, akinek szenátusában Sklenko régebben asszisztensként tevékenykedett. 

Kimerítően beszélgetnek a Legfelsőbb Bíróság tavalyi alelnökválasztásáról is, amelyre Urbancová is jelentkezett. Sklenko megírta Kočnernek, hogy Urbancová támogatókat keres a Bírói Tanácsban. „Jarinkáért megtesszük, amit tudunk” – írta Kočner. Sklenko érdeklődött továbbá a Mi Szlovákiánk Néppárt feloszlatásáról szóló eljárásról is, amelyben Urbancová bíróként döntött, és más bírókról is kikérte a véleményét. Ezeket az információkat aztán Kočnerrel is megosztotta. 

Urbancová kizárta, hogy valaha is segítséget kért volna, hogy szavazatokat kapjon a választáson, hozzátette, nem tudott arról, hogy üzeneteit továbbították Kočnernak. Bár Urbancová csak alelnök, október másodikától vezeti a Legfelsőbb Bíróságot, mert az elnöknek lejárt a mandátuma, és egyelőre még nem sikerült megválasztani a helyettesét. Urbancová azonban nem gondolja, hogy le kéne mondania posztjáról: „Biztosan állíthatom, hogy sosem álltam kapcsolatban személyekkel az úgynevezett maffia-listáról. Sem elektronikusan, sem személyesen” – mondja Urbancová azzal, hogy kihasználva, megvezetve és becsapva érzi magát. Kollégái azonban másképp vélekednek. A Legfelsőbb Bíróság 10 bírája kéri, hogy mondjon le alelnöki posztjáról, mivel a Threema-üzenetek alapján közvetve ugyan, de tőle származtak Kočner információi. A kérvényt aláíró bírók elfogadhatatlannak tartják, hogy az intézményt egy ilyen gyanúba keveredett személy vezesse.

(szh, Denník N)

Bevezető
Pozsony |

A bíróktól lefoglalt telefonok ügyében létrehozott öttagú bizottság két tagja kilépett a testületből, miután nyilvánosságra került, hogy ők is részt vettek egy eseményen, amelyen Marián Kočner nagyvállalkozó is megjelent. Közben a Legfelsőbb Bíróság alelnökétől 10 bíró kéri, mondjon le funkciójáról, mert neve összefüggésbe került Kočnerrel.

Település / hely
Pozsony
Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt
Komment kikapcsolva
Bekapcsolva
Bevezető mint galéria
Ki
Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ